De tentoonstellingen Urgent Conversations: Athens–Antwerp en Dringende Gesprekken: Antwerpen – Athene zijn een samenwerking tussen het EMST en het M HKA, een theoretische en visuele dialoog tussen de werken uit de collecties van beide musea. Meer dan 70 werken worden samengebracht in 22 thematische clusters.

28.04.2017 - 07.01.2018        

M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen - Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen

EMST, National Museum of Contemporary Art - Kallirrois Avenue & Amvr. Frantzi Str., Athens 11743

M HKA

Het M HKA – Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen – is een van de grote instellingen van de Vlaamse Gemeenschap.

Het museum houdt de vinger aan de pols van wat er leeft binnen de hedendaagse beeldende kunst in eigen land en ver daarbuiten. Gelegen in de avant-gardestad bij uitstek, herbergt het M HKA ondertussen een rijke en divers samengestelde collectie die in steeds wisselende presentaties zowel binnen als buiten het museum getoond wordt.

Het M HKA is een dynamische ontmoetingsplek voor kunst, kunstenaars en cultuurliefhebbers en brengt jaarlijks een veelzijdig tentoonstellingsprogramma dat wordt aangevuld met tal van kunstenaarsgesprekken, performances, lezingen, boekpresentaties, wandelgesprekken en activiteiten voor jong en oud. Elke donderdagavond is het museum bovendien toegankelijk tot 21u00.

In het M HKAFE kan je steeds terecht voor een lekker drankje of een heerlijke lunch.

Onder de vleugels van het M HKA is ook Cinema Zuid terug te vinden. In het gebouw van het FotoMuseum – waar Cinema Zuid sinds 2009 ondergebracht is – worden, in twee prachtig uitgeruste zalen, dagelijks filmvoorstellingen georganiseerd.

In Cinema Zuid herleeft het verleden van de cinema via reeksen als Filmhistories, Reeksen en Matinees. De geschiedenis van het medium wordt voortdurend herschreven, vergeten films herontdekt, verloren gewaande teruggevonden, klassiekers heruitgebracht op nieuwe kopieën, stille films voorzien van nieuwe muziek, … Cinema Zuid laat je dit allemaal mee beleven en reikt je via inleidingen, lezingen en seminaries meteen ook een context aan.

 


www.muhka.be